Hijaluronski fileri

 


Šta je hijaluronska kiselina?


Hijaluronska kiselina je polisaharid, sastavni deo vezivnog tkiva. Ima veliku moć upijanja vode i održava hidriranost kože. Sa godinama se količina hijaluronske kiseline u koži prirodno smanjuje što pospešuje nastanak bora. Kada se pomoću iglica aplikuje u kožu podstiče stvaranje kolagena i upija vodu, tako da posle 2-3 tretmana efekat duže traje, koža lepše izgleda, hidrirana je i sporije stari. Sem što su bore manje vidljive takođe se i prevenira dalje gužvanje i boranje lica na tom mestu.

Šta su hijaluronski fileri?

Sastoje se od hijaluronske kiseline u obliku gela. Ubrizgavaju se u kožu radi postizanja efekta nehirurškog fejs-liftinga, popunjavanja bora, ožiljaka, kao i oblikovanja i povećanja volumena usana, jagodica..

Da li su fileri životinjskog porekla?  Jesu li sintetički ili prirodni? Jesu li opasni?

Hijaluronski fileri koji se koriste u estetskoj medicini dobijaju se savremenim bio-tehnološkim postupkom i potpuno su prirodni, neškodljivi, sigurni za upotrebu, nema alergija i organizam ga prirodnim putem prerađuje i prihvata kao da je naš. Zato je posle nekog perioda (4-12 meseci) potrebno (po želji) obnoviti proceduru.

Da li je procedura bolna?

Sama procedura je potpuno bezbolna, radi se u lokalnoj anesteziji nakon čega se može javiti blago crvenilo i otok koji brzo prolazi. U najvećem broju slučajeva već nakon pola sata možete se vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Ko radi aplikaciju hijaluronske kiseline?

Ovom metodom se bave isključivo lekari koji su prošli specijalnu obuku (poseduju sertifikat)

 

Kakav se efekat postiže?

 

Efekat je vidljiv odmah! Svi će primetiti da izgledate bolje ali niko neće primetiti šta ste radili! Ovom procedurom možete ublažiti sledeće bore: - na čelu - između obrva - oko očiju - nazolabijalne (idu od nosa ka uglovima usana) - marionetske bore (od uglova usana idu ka bradi) - sitne bore oko usana (tzv. Pušačke bore)

Sem što će bore odmah izgledati bolje, sprečiće se njihovo dalje produbljivanje tako da koža što duže ostane bez bora ili barem sa što blažim borama.


 

Kreme sa hijaluronom?

 

Razmislite ipak.. Koža je naša zaštitna barijera. Hijaluron je mnogo velik molekul i ne može da uđe u kožu, znači ostane na površinskom sloju. Kako mu je mnogo velika moć apsorpcije vode ako ne postoji dovoljno vlažnosti na površini, postoji mogućnost da vam čak dodatno isušuje kožu!

 

  • ZakažITE pregled

     

    * Obavezna polja